This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Hogy mi a bajom?

Valahova meg kell írni. Az a bajom, hogy mindenki, aki a politikával foglalkozik, vagy idióta, vagy fasszopó, vagy csak egy populista pöcs. Igen, én vagyok az, aki (sok másik emberrel együtt) a Fideszre szavazott, hogy végre eltakarodjanak a szocialisták a gecibe, Puch és Kovács Lászlóstul, Lendvai Ildikóstul és Kiss Lászlóstul.

Poros, dohszagú, a hétköznapi élettel össze nem egyeztethető emberek, akiknek fogalma sincs nemcsak arról, hogy én, a nagyvárosi értelmiségi hogyan élek, hanem arról sem, hogy mi baja az egyszeri munkásnak, akiket elvileg képviselnek.Plusz eleve rosszul tűröm a nagyarányú állami újraelosztásban hívőket (itt esett ki az LMP, mert ugye azok is szocialisták). Erre jön ez a fostalicska bagázs és - láss csodát - ugyanezt folytatja, ilyen klasszikus népi-nemzeti köntösbe csomagolva, a kurva anyátok. Persze azt is megkapom, hogy mit vártam, de naívan tényleg azt gondoltam, hogy egy újabb Fidesz kormány _annyira_ nem lehet szar, mint Feri volt. Hát de, bazmeg, de. És igen, azt vállalom a mai napig is, hogy azokat, akiknek egy pici esze is volt, azokat szépen félretették az erőszakosabb és ügyesebb talpnyalók, egyszerűen a Lázár János-féle agresszív, törtető, fideszjuppik kinyomták az Áder-féle joviális figurákat, akik meg persze nem konfrontálódtak és szép lassan maguktól is elhúznak: lásd például ezt a remekbeszabott, világbajnok beszariságot mutató Pokorni-interjút.

Advertisement

Oké, eddig meg is volnánk, kár a Fideszt tovább ekézni, mert felesleges szócséplés. Abszurdisztán, ezek mindent megtehetnek és meg is tesznek, Lézer János, stbstb. hallottam ezerszer (főleg a tüntetéseken, ahol a legfurább, hiszen azért vagyunk ott, mert ezt tudjuk, ez volt az oka, hogy odamentünk).

Sebaj, vannak alternatív erők, ugye?

Faszt.

Jobbik - náci és szocialista

LMP - zöld és szocialista

PM, Szolidaritás, Milla (= e2014?)- ________ és szocialista

nem. akarok. komcsikra. szavazni.

Tele van a faszom azzal, hogy mindenki azzal kezdi, hogy majd ha ők, akkor mindenkinek erre meg arra adnak. NINCS. Nincs mit.

Advertisement

Ha már állandóan magyarkodunk, akkor a magyarok (meg főként a székelyek) arról voltak híresek sokáig, hogy a legnagyobb szarban is összeszorított foggal kitartottak és csinálták, ami a dolguk. Már persze a pórnép, mert más lehetősége nem is nagyon volt, miközben a vezetői meg jellemzően mindig a rossz faszhoz törleszkedtek.

Én végre azt akarom hallani, hogy:

- Ez egy szegény ország, nagy szarban, ez van srácok. Most meghúzzuk a nadrágszíjat, együtt és elfogadjuk, hogy bizonyos dolgokra nincs egy darabig pénz, aztán majd egyszer lesz. Nincs alternatív színház, nincs popzene (pankkk), nincs tüzijáték és május elseje, legalábbis állami pénzből. (vicces módon, ezt a szöveget szerintem minden gyerekes szülő frankón vágja, amikor épp nem telik PlayStationre).

Advertisement

- Az, aki idejön befektetni és munkát ad, az nekünk KELL. Mindegy milyen országból jön. Ha rohadék, vagy nem tartja be a szabályokat, majd odabaszunk neki.

- Csinálunk rendes elektronikus közigazgatást és nem csicskáztatjuk az embereket olyan egyszerű ügyek miatt, mint egy kocsi átírása. A közigazgatás az állampolgárért van és nem azért, hogy geciskedjen vele.

Advertisement

- Szeretjük a magyar termelőket és a magyar földet, de ne termeljetek szart. Termeljetek kurva jó dolgokat és akkor kaphattok badge-t, mint a Label Rouge. A mezőgazdaság, ha jól csinálják, rohadt menő és nem ciki, illetve nem jelenti azt, hogy a művelője világtól elzárt véglény, különösen, hogy napról-napra képeznie kell magát.

- Mindenkinek kurva sokat kell dolgoznia, ez van, ez egy ilyen kor és valószínűleg így marad még vagy 50 évig, mert nem megy jól a világ szekere. Emellé folyamatosan tanulni is kell, mert még a legegyszerűbb dolgok is sűrűn változnak, javulnak - ami ma elég, az holnap nem elég jó, még ha csak egy sima heggesztésről is van szó. Minden szakmában rengeteg az innováció, amihez ma könnyű hozzáférni. Nincs már olyan, hogy hülye a gyerek, jó lesz karosszérialakatosnak, mert az is egy precíziós szakma, tanulás nélkül csak gányolás lesz belőle (plusz ki bíz rá egy "hülyegyerekre" egy töbmilliós plazmavágót, pl?)

Advertisement

- Az EU jó klub, mi meg nem szarunk a Rotary közepére, mert kibasznak minket, különösen, ha már eleve mackóban és pörköltszaftos pólóban mentünk be.

- A romák normális integrációja 40-50 év lesz és azonnal el kell kezdeni. Nem megvonásokkal, hanem pozitív motivációval: például ha a gyerek jól tanul, azért jár plusz juttatás (ezt év végén független felügyelők ellenőrzik, elkerülendő a helyi konfliktusokat). A gyerek nyugdíjjárulékának bizonyos %-a azonnal megjelenik a szülő nyugdjíában (vagy segélyében), minél jobban keres, annál több lesz a szülő nyugdíja (így a szülőnek van legalább kis motivációja arra, hogy a gyerek tanuljon, plusz ez a gazdaságot is fehéríti).

Advertisement

- A felsőoktatás nem jár alanyi jogon és nem gimnázium, azaz nem kötelező. Nem kell sok egyetem, de azok legyenek jól felszereltek és adjanak minőségi, kurrens tudást, cserébe a bennlét feltételei legyenek szigorúak. Akinek erre nincs igénye, annak ott a főiskolai szint, amit egybe kell gyúrni a felsőfokú szakképzéssel (college). Aki meg tényleg csak melegedni akar, lelke rajta, de az pénzbe kerül. Nem a hallgatói szerződés a biznisz, hanem a "mi tudást adunk, te meg a lehető legjobban megtanulod".

- Elfogadjuk az internet és az egyéb technológiák létezését. Az általános-, és középiskolai tankönyveket papírformában meg kell szüntetni és mindent digitálisan kiadni, ehhez pedig támogatni kell az ebook-, és tabletvásárlást. Ezzel évente sokezer tonna papír spórolható meg, ráadásul könnyű javítani a könyveket, ha hiba van bennük.

Advertisement

- Aki nem beszél angolul, az nem fér hozzá a világ tudásának 80%-hoz. Angolul, ami nem német vagy latin. A filmeket feliratosan kell játszani, digitális csatornákon angol felirattal is.

- Az általános-, és középiskolákba be kell kerüljön tananyagként a KRESZ, pénzügyi ismeretek, valamint a konfliktuskezelés és asszertivitás. Fontosabb a készségek fejlszetése, később az összefüggések feltárása és a motiválás, mint a konkrét magoltatás, a tények ugyanis fenn vannak az interneten, az esetek nagy részében jóval részletesebben, mint azt egy tanár valaha képes magáévá tenni.

Advertisement

- Mindenkinek érdeke a normális adófizetés. Az nem tartható állapot, hogy a négymillió munkavállalóból legalább másfél minimálbér + kp formában kapja a fizetését, főként persze az agyonajnározott KKV-k esetében áll ez. Bérminimumokat kell meghatározni, aki ez alatt fizeti az alkalmazottait bizonyos munkakörökben, az nem kaphat támogatást és nem pályázhat (de vegzálva nem lesz - csak így versenyhátrányba kerül).

- Aki zsidózik, cigányozik, buzizik az megvetés tárgya, nevetséges hülye. Nem törvényekkel kell baszogatni őket, hanem ezt egyértelművé tenni, hogy véresen ciki ez.

Advertisement

- Van az állam és van az egyház. Az állam nem passzolja le lustaságból az egyháznak az iskoláit és biztosítja állampolgárai számára, hogy bármilyen egyházi befolyástól mentesen tanulhasson. Az egyházi iskola nevéből adódóan alkalmatlan erre.

- A bűn, az bűn, mindegy, hogy ki követi el, ha felekezeti személy, akkor is bűn, amiért a törvényeknek megfelelő büntetés jár. Ez fokozottan érvényes a pedofíliára. Aki ebben segédkezik, az bűnsegéd. Ha a nyomozást akadályozzák, az is bűn.

Advertisement

- Viszont mindeki abban hisz, amiben akar, szíve joga, maximum nevetségessé válik, a már említett módon.

- Olyan, hogy az állam mondja meg, mi a művészet és mi nem, olyan nincs. A művészet mibenlétét az idő mondja meg, avatott szemek és kezek pedig segíthetnek ezt közszemlére bocsájtani, hogy az esélyt megkapják.

Advertisement

- A szegénységet és az így odaadandó támogatást egyedileg kell vizsgálni, mert a számadatok (pl fizetés) a jelzett okok miatt alkalmatlanok ennek megítélésére. Erre vannak szakemberek bőségesen, illetve a modern technológia is rendelkezésre áll, mint segítség, ráadásul nem részrehajló.

- A környezetvédelem a legfontosabb ügyek egyike. Tiszta udvar, rendes ház, ebben az ország járhat az élen. Növelni kell a szelektív gyűjtés arányát és csökkenteni kell a kommunális vegyes hulladék mennyiségét, illetve gondoskodni kell arról, hogy ez a termelőknek is érdeke legyen. A szórólapozás és az egyéb hasonló spamelések (reklámújság, ingyenes hetilap) üldözendőek, minden elérhető digitálisan is.

Advertisement

- Csatlakozva ehhez, egy ekkora ország kiugrási pontjai között első helyen szerepel, hogy a lehető leghamarabb adaptálja a modern technológiákat és a legújabb tudományos eredményeket, mert az ezzel járó innováció húzhatja ki a szarból a nemzetet. Lehetünk high-tech ország, ehhez azonban le kell törni a digitális írástudatlanságot (lásd tableteket az iskolába).

ez csak egy ad-hoc lista, teljesen személyes, kizárólag az én preferenciáimat mutatja (és persze egy részéért a talajba lehet döngölni, nyilván, vagy le lehet hülyézni, úgyis ez a megszokott érvelés, még kormányzati szinten is), de ha valaki, számokkal alátámasztva, ennek csak a 60%-át beígéri, az már egészen jól számíthat a szavazatomra.

Share This Story

Get our newsletter